Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie Agi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuka
oliwa 4 łyżki
białe wino 1/2 szklanka
cukier 1 łyżka
woda 1/2 szklanka
filety śledziowe 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie Agi

Śledzie moczymy około 2-3 godziny. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do słoika. Zalewamy winem wymieszanym z wodą i przyprawami. Cebulę kroimy w talarki, sparzamy i przekładamy do śledzi. Wierzch polewamy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak