Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki wieprzowo-drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 2 szt.
szynka wieprzowa 1/2 kg
boczek wędzony 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt.
cebula 3 szt.
pieczarki 1/2 kg
olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
majeranek
przyprawa do gyrosa
papryka zielona 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki wieprzowo-drobiowe

1. Piersi kurczaka i szynke pokrój w dużą kostkę. Polej olejem, posyp przyprawami, włóż do lodówki na 2 godziny.
2. Boczek pokrój na plasterki. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Papryki oczyść, pokrój na kawałki wielkości boczku. Pieczarki oczyść, przekrój na pół.
3. Mięso, warzywa i pieczarki nabijaj na przemian na patyczkido szaszłyków. Posmaruj z obydwu stron olejem, posyp przyprawą do grilla. Piecz 40-50 min. w temp. 175 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.12.2013 11:14
pyszne szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak