Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mietą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 0,5 kg
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
koperek 2 łyżki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
posiekana mięta 2 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżeczki
kminek Prymat 1 łyżeczka
oliwa
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mietą

Kapustę pokroić na piórka, cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę i marchewkę dodać do kapusty wraz z solą i kminkiem. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól, cukier, dolewać oliwę i ucierać. Pod koniec dodać ocet, szczypiorek, koperek i miętę. Kapustę polać sosem i lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.10.2013 07:31
fajny pomysł
olkaaa 05.04.2013 07:34
oryginalne połączenie
kate.500 11.06.2012 09:00
ciekawe polaczenie
alaaa 09.06.2012 15:48
z miętą nie próbowałam,,
Gosia32
Gosia32 02.08.2011 17:26
fajne
Mateusz/matikor 17.06.2011 07:12
z miętą? ciekawe zestawienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak