Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z mięsa mielonego i szczawiu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 70 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
szczaw 20 dkg
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z mięsa mielonego i szczawiu

Mięso mieszamy z bułką tartą,posiekanym czosnkiem i drobno startą cebulą oraz śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Szczaw myjemy i osuszamy.Żaroodporną formę smarujemy masłem i wykładamy 1/3 mięsa przykrywamy połową liści szczawiu znowu nakładamy mięso,szczaw i resztę mięsa.Polewamy stopionym masłem przykrywamy folią i pieczemy w kąpieli wodnej w 220 stopniach ok 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 22.07.2011 08:08
szczaw lubię , ale tak nie jadłam...do wypróbowania..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak