Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron podsmażany z jajkiem i szczypiorkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaronu 1 garść
jajko 1 sztuka
posiekanego szczypiorku 1 łyżka
sól do smaku
olej 1 łyżka
pomidor 3 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron podsmażany z jajkiem i szczypiorkiem

Podane składniki odpowiadają jednej małej porcji. Jeśli więc ktoś lubi sporo zjeść, proponuje zwiększyć ilość składników.
Na patelni rozgrzewany olej. Gdy olej będzie mocno rozgrzany wkładamy na patelnię wcześniej ugotowany i odsączony już makaron. Podsmażamy go delikatnie. Następnie do makaronu wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz do smaku, podsmażamy. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany drobno koperek. Podsmażyć możemy danie delikatnie lub mocniej, jeśli ktoś lubi bardziej przysmażone jajka. Możemy także dodać starty na jarzynówce ser żółty. Tak przygotowany makaron z jajkami przekładamy na talerz i podajemy z pomidorkiem, ogórkiem lub dowolną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.10.2013 17:14
Ciekawe danie
IKrakowianka 05.09.2013 20:37
pomysłowe :)
RenataZ-et 11.04.2012 10:48
super pomysł na śniadanie
jolajka 09.10.2011 16:52
ulubione danie mojego syna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak