Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kalafiorowo-paprykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
papryka 1 sztuka
fasolka szparagowa 15 dag
groszek konserwowy 1/2 puszka
jogurt 3/4 szklanka
czosnek 1 ząbek
sól
cukier
orzechy posiekane 1 garść
natka pietruszki 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kalafiorowo-paprykowa

Kalafior dzielimy na rózyczki i gotujemy. Papryke pieczemy w piekarniku i kroimy w kostkę/paseczki. Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsza kawałki i gotujemy około 10 minut. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak