Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek 10 łyżek
masło 4 łyżki
pieczarki 0,5 kg
żółty ser 10 dag
wędzony boczek 10 dag
jajko 5 szt
śmietana 1/2 szklanki
szczypiorek
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pieczarkowa

Z mąki masła jajka i soli zagnieść ciasto. Pieczarki pokroić w plastry Boczek pokroić w kostkę szczypiorek posiekać jajka roztrzepać ze śmietaną wymieszać ze startym żółtym serem i przyprawić Ciasto rozwałkować wyłożyć formę nakłuć widelcem wyłożyć pieczarki i boczek zalać jajkami posypać szczypiorem Piec ok 50minut w 220st C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak