Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulą w białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 60 dag
cebula 4 szt
masło 5 dag
oliwa 2 łyżki
pieprz
sól
wino białe wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulą w białym winie

Wątróbki wypłukać, osuszyć i pokroić na plastry. Pokrojoną w plastry cebulę, zeszklić na oliwie, podlać winem i dusić bez przykrycia około 15 minut. Na osobnej patelni rozgrzać masło i krótko obsmażyć wątróbkę. Dodać cebulę oprószyć pieprzem, solą i dusić 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 22.10.2011 10:26
chyba się skuszę i też zrobię taką wątróbkę pychota
romanrafal
romanrafal 20.07.2011 16:23
no pyszne poprostu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak