Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na czerwono

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
pomidor 2 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bulion drobiowy 2 filiżanka
masło 2 łyżki
tymianek 1 gałązka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
estragon 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na czerwono

paprykę umyć oczyścić z nasion i drobno pokroić cebulę obrać umyć i posiekać w rondelku rozgrzać masło wrzucić warzywa i smażyć około 5 minut bez przerwy mieszając rybkę umyć osuszyć i podzielić na kawałki włożyć na patelnie i obsmażyć z każdej stronie na złoty kolor pomidory sparzyć pokroić na ćwiartki i dodać do reszty składniki całość posypać posiekanym czosnkiem i ziołami wlać gorący bulion przyprawić pieprzem dodać liść laurowy dusić na wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak