Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zApiekanka ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 30 dag
nerki wieprzowe 3 szt
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
ogórek kiszony 4 szt
ziemniaki 4 szt
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
śmietana 12 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zApiekanka ogórkowa

1. Nerki przekrawamy i moczymy ok godziny. Odcedzamy. Zalewamy wodą i 3-krotnie zagotowujemy, za każdym razem zmieniając wodę. Studzimy i kroimy w kostkę.
2. Kości myjemy i zalewamy 1,5 l wody. Gotujemy ok 30 min z liśćmi i zielem.
3. Włoszczyznę obieramy i myjemy. Dodajemy do wywaru, solimy i gotujemy ok 30 min. Warzywa wyjmujemy, wkładamy nerki i gotujemy 15 min. Marchewkę kroimy w kostkę.
4. Ogórki ścieramy na tarce o małych oczkach. Dusimy na maśle ok 10 min. Do zupy dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a gdy będą miękkie, ogórki i marchewkę. Śmietanę mieszamy z mąką i zabielamy zupę. Doprawiamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 28.09.2013 08:43
fajne danie....tylko dla mnie bez nerek-raz gotowałam,nie miłe doświadczenie
ElizaT 30.10.2012 08:49
nie jadłam
kate.500 15.09.2012 21:16
pycha
aacaac 21.07.2011 12:12
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak