Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogon wołowy 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 5 dag
cebula 1 sztuka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 sztuka
majeranek
sól
mąka 1 łyżka
olej 3 łyżki
flaki wołowe 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Flaki krojone namoczyć. Odcedzić zalać wodą odgotować odcedzić . Ponownie zalać wodą i gotować 20 minut, odcedzić.Ogon pokroić na kawałki , dodać warzywa , zalać 1,2 litra wody i gotować ok 50 minut. Ogon wyciągnąć obrać mięso . Flaki dodać do rosołu , mięso ,przyprawę oraz majeranek do smaku.Gotować ok 15 minut . Zrobić zasmażkę , rozprowadzić w flaczkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 09.12.2011 19:27
pyszne
Stenka 19.10.2011 19:16
też tak gotuję
Dariusz8 07.10.2011 14:11
bardzo lubię flaki
ronald88 22.09.2011 09:14
super
kaja1991 19.08.2011 21:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak