Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka zapiekana w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 1/2 kg
mąka 1/2 kg
sól
pieprz
majeranek
żółtko jajek 1 sztuka
sezam 1 łyżka
woda 1 1/2 szklanka
drożdże 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka zapiekana w cieście

Mięso nacieramy przyprawami i zapiekamy około 2 godzin. Studzimy. Mieszamymąkę z drożdżami, solą, majerankiem, dodajemy wodę i wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy placek, zawijamy nim szynkę, zlepiamy brzegi. Przekładamy ją na natluszczoną blaszkę, smarujemy wierzch żółtkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy 30 min w wysokiej temperaturze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak