Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik szczawiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 1/2 kg
ogórek świeży 30 dag
szczypiorek 1/2 pęczek
koperek 1/2 pęczek
masło 1 łyżka
jaja 4 sztuki
chrzan 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik szczawiowy

Szczaw siekamy i dusimy na maśle, miksujemy. Jajka gotujemy na twardo, żółtka ucieramy z tartym chrzanem i szczawiem na jednolitą masę. Całość zalewamy kwasem chlebowym. Białka jajek, koperek i szczypiorek siekamy, ogorki kroimy w drobną kostkę. CAłość dodajemy do zupy, schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak