Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja nadziewane krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
krewetki 10 dag
sałata 5-6 liści
pomidor 0,25 szt
natka pietruszki 1 szczypta
sos jogurtowo-majonezowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja nadziewane krewetkami

Jaja ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przetnij wzdłuż na połówki, po czym bardzo ostrożnie wyjmij żółtka (staraj się nie uszkodzić białek!).
Krewetki drobno posiekaj, a 3 żółtka przetrzyj przez sitko i wymieszaj z krewetkami oraz 2-3 łyżkami sosu. Tym nadzieniem napełnij białka jaj, po czym układaj je na półmisku, na dekoracyjnych liściach sałaty.
Potem polej pozostałym sosem, posyp drobno posiekanym czwartym żółtkiem i udekoruj cząstkami pomidora oraz gałązkami natki.
Podawaj z bagietką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak