Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z jabłkiem i ananasem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1 kg
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
ananas 1 puszka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z jabłkiem i ananasem

Wątróbkę myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w niewielkie kawałki.
Cebulę kroimy w piórka a następnie podsmażamy, gdy się ładnie
zarumieni dodajemy wątróbkę i smażymy ok 10min na małym ogniu, co
jakiś czas mieszając. Ananasa kroimy w kostkę. Jabłko w plasterki.
Owoce dodajemy do wątróbki, dodajemy sok z ananasa i dusimy, aż
wątróbka będzie miękka. Gotową doprawiamy do smaku. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 19.01.2014 11:07
ciekawe połączenie
olkaaa 10.09.2013 07:59
takiej jeszcze nie jadłam
RenataZ-et 01.12.2012 21:31
muszę wypróbować
caralajna 02.09.2012 07:14
bardzo ciekawy pomysł na wątróbkę, i lżej strawny i smaczny
Kasiax18 23.05.2012 22:23
super
IKrakowianka 20.04.2012 21:48
bardzo fajny pomysł z tym ananasem :)
Marzena40 18.07.2011 13:39
pycha
monika154 07.06.2011 15:47
ciekawe połączenie
Gabriela7 07.06.2011 07:40
muszę zrobić
iwa643 07.06.2011 07:09
dobre
Mati13 06.06.2011 21:27
bardzo apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak