Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z jabłkami i żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok żurawinowy 85 ml
żurawiny suszone 70 g
płatki owsiane 225 g
cukier brązowy 2 łyżki
orzechy włoskie 40 g
deser 4 deserowe

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z jabłkami i żurawiną

Jabłka z sok z żurawin gotować na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut.
Nagrzać piekarnik do temp 180stC. Wyłożyć folią do pieczenia płytką blachę o wymiarach 18 x 18 cm.
Składniki połączyć i zmiksować. Wyłożyć masę na blachę. Piec 30-35 minut, aż stwardnieje. Przestudzić, pokroić na paluszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 06.06.2011 23:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak