Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 2 l
mąka 2 łyżki
śmietana 50 ml
majeranek 1 łyżka
koperek 1/2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
boczek 10 dag
woda 1 (z ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z boczkiem

Bulion mieszamy z woda z ogorkow. Wsypujemy majeranek. Zagotowujemy.
Smietane mieszamy z maka. Hartujemy 10 lyzkami ostudzonego wywaru. Wlewamy do zupy. Boczek kroimy w kostke i wytapoiamy. Podajemy z ziemniakami. Posypujemy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak