Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
plastry wędzonego boczku 18 sztuk
ząbki czosnku 4 sztuki
koperek 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki, cebule i czosnek kroimy w plastry. Dzielimy na 3 porcje.
Z folii aluminiowej formujemy miseczke. Wlewamy 2 lyzki oleju, kladziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniakow, cebuli i czosnku. Posypujemy pieprzem, sola i koperkiem. Wkladsmy reszte porcji warzyw i 3 plastry boczku. Podlewamy olejem. Brzegi folii zwijamy do srodka. Szczelnie owijamy dodatkowa warstwa folii. Robimy jeszcze 2 paczuyszki.
Pieczemy na grillu ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak