Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki tuńczykowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
twaróg 200 g
jajko 2 szt
otręby owsiane 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki tuńczykowe

Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do twarogu i wyrób na masę. Odsącz tuńczyka. Dodaj do sera. Wsyp otręby, proszek do pieczenia, posiekaną natkę. Oprósz pieprzem i wymieszaj. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia kładź łyżka porcje ciasta. Wstaw na 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.01.2014 08:32
fajny pomysł
owca441 26.06.2012 19:04
coś nowego
kasienka23 29.01.2012 12:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak