Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki z rzodkiewkami i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
oliwa 4 łyżki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
rzodkiewka 1 pęczek
marchewki 2 szt.
szynka gotowana 30 dag
jogurt naturalny 2 szt.
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki z rzodkiewkami i szynką

1. Ziemniaki posmarować oliwą i zrumienić w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Szynkę pociąć w cienkie paseczki, rzodkiewki i dymki na kawałeczki, a marchewki w słupki.
2. Ziemniaki ułożyć na talerzu. Szynkę wymieszać z pozostałymi warzywami i jogurtem. Przyprwić solą i pieprzem. Ułożyć obok ziemniaków. Sałatkę posypac natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 22.01.2014 07:17
pyszna zapiekanka
Katarzyna59 12.06.2013 07:32
super przepis
Katarzyna/kate1980 16.06.2011 21:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak