Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńskie zrazy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
jaja 2 sztuki
masło 1 łyżka
ser żólłty 15 dag
natka pietruszki
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Duńskie zrazy

Mięso dzielimy na porcje, rozbijamy tłuczkiem i nacieramy przyprawami. Jajka gotujemy, kroimy na połówki, ser w słupki. Na mięsie układamy jajka, ser, posypujemy natką pietruszki i zawijamy w rulonik, spinamy wykałaczką. Dusimy je pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak