Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy drożdżowe z rabarbarem i jabłkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier kryształ 2 łyżki
drożdże 3 dag
rabarbar 300 gram
jabłka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy drożdżowe z rabarbarem i jabłkami

W składnikach jeszcze jest:
mleko 2,5 szklanki
olej do smażenia
cukier puder do posypania.
Nie mogłam dodać tych składników bo wyskakują błędy w formularzu.

Wykonanie:
Mleko lekko podgrzać dodać do niego drożdże i cukier, wymieszać, wbić jaja i dodać mąkę. Jabłka obrać i pokroić na drobne cząstki, rabarbar też pokroić na drobne plasterki, dodać wszystko do ciasta i wymieszać, smażyć na oleju na złoty kolor, po usmażeniu odsączyc z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.01.2012 07:45
muszę tego spróbować
iknbozka 02.01.2012 12:25
mniam
angelika14 23.11.2011 18:18
Muszą być pyszne
iza15 18.10.2011 22:35
pyszne
IZABELA29 13.06.2011 08:33
z rabarbarem jeszcze nie robiłam ,warto spróbować .
Ewelina38 06.06.2011 09:40
uwielbiam racuszki, a z rabarbarem są pyszne
m1monika 04.06.2011 22:31
pycha
aguus 27.05.2011 09:11
lubię drożdżowe racuchy:)
halina17 22.05.2011 20:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak