Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso do sałatki - gyros

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podudzie z kurczaka 5 szt.
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: mięso do sałatki - gyros

Z podudzi ściągnąć skórę i usunąć kości, pokroić w małą kostkę, włożyć do miski, wsypać 2 łyżki przyprawy kebab-gyros Prymat, wlać 2 łyżki oliwy z oliwek, dodać łyżeczkę czosnku granulowanego, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Wyciągnąć z lodówki, rozgrzać na patelni grillowej 1 łyżkę oliwy, dodać mięso i smażyć z obu stron, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, przykryć i dusić do odparowania wody. Mięso będzie jednym ze składników sałatki gyros.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 19.06.2012 11:46
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak