Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowe naleśniki z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 9 szt
mąka razowa 0,5 szklanki
mleko 2% 1/3 szklanki
sól 1 szczypta
ser Grangusto 1 łyżka
jajko 1 szt
pesto 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Razowe naleśniki z grilla

1

Przygotowujemy ciasto do naleśników. Mieszamy mąkę, mleko, pesto i doprawiamy solą.Wbijamy jajko. Ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany.
2

Szparagi gotujemy na parze . Na usmażone naleśniki układamy po 3 szparagi i zawijamy. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z każdej strony. Układamy na talerzyku i od razu posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 18.06.2011 22:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak