Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa smażona

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg surowej, białej kiełbasy w niedużych kawałkach 0,75-1
cebule 1-2
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarenka ziela angielskiego 4

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa smażona

Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Kiełbasę w całości, tzn. nie odcinamy poszczególnych kawałków, wkładamy do szerokiego rondla/garnka (żeby kiełbasa była na dnie w jednej warstwie). Zalewamy gorącą wodą tylko tyle aby lekko przykryła kiełbasę. Kiedy woda zawrze odszumowujemy i dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu ok. 15-20 min..a następnie wyjmujemy kiełbasę - wywar możemy zużyć do zupy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kiełbasę, a kiedy się zrumieni odwracamy na drugą stronę i zmniejszamy ogień. Dodajemy cebulę i dusimy na małym ogniu ok. 15-20 min. Podajemy z ziemniakami albo pieczywem i koniecznie z chrzanem!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 31.12.2013 18:25
proponuję udać się do okulisty, chociaż w tym stadium to już nie widzę szans na ratunek..
SmacznaPyza 27.10.2012 07:24
często robię taką bo bardzo lubimy
Fiffi 24.10.2012 23:32
bardzo lubię taką kiełasę z chrzanem lub ćwikłą
Justyna223 24.10.2010 14:36
apetycznie wygląda
danusia19671 03.10.2010 18:53
Pyszna kiełbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak