Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z zielona sałatą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 8 szt.
sałaty 1 główka
szczypiorek 1/2 pęczka
kiełbasy wędzonej 15 dag
Przyprawa uniwersalna kucharek.,pieprz,sól do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z zielona sałatą

Sałatę umyć, osuszyć i pokroić na paski. szczypiorek posiekać. Do szklanego naczynia wbijać kolejno jajka, roztrzepać je delikatnie, dodać pokrojoną sałatę, posiekany szczypiorek i przyprawy. Wymieszać.

Na patelni roztopić masełko, wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i lekko podsmażyć. Wlać zawartość naczynia i połączyć składniki ze sobą. Ja lubię ściętą jajecznicę więc smażyłam około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 13.05.2011 11:18
super pomysł
Nina7 25.02.2011 09:15
koniecznie muszę wypróbować:)
Aleksandra45 15.02.2011 18:37
bardzo ciekawa, nigdy takiej nie jadłam, ale chętnie wypróbuję
iknkirke 28.01.2011 13:23
Ciekawy przepis
Smakosz6 03.01.2011 08:29
mniam
Kate131 25.12.2010 08:49
ciekawe, nigdy nie jadłam takiej
Smakosz6 26.08.2010 07:06
mniam- ja umieściłam przepis na sałatę na ciepło z groszkiem- też jest super:)
Smakosz6 26.08.2010 07:06
mniam- ja umieściłam przepis na sałatę na ciepło z groszkiem- też jest super:)
kakiaa 12.07.2010 19:10
Mało kto wie, że sałata na ciepło tez jest dobra:) Fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak