Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki gotowane w mundurkach w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 50 dag
wywar warzywny 1 szklanka
śmietana 120 ml
żółtko jajek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki gotowane w mundurkach w sosie koperkowym

Ziemniaki młode gotujemy w lekko osolonej wodzie w mundurkach.
Po ugotowaniu obieramy je ze skórek.

Podajemy je z sosem koperkowym:
Z mąki, masła i oleju ( po łyżce ) robię zasmażkę. Dodaje do niej zimny wywar warzywny z kostki, ciągle mieszając. Wszystko to chwilę gotuję, zaprawiam śmietaną. Dodaje do niego dużo posiekanego koperku i jedno żółtko. Wszystko dokładnie mieszam. Do smaku sos doprawiam majerankiem i ziołowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 16.07.2012 20:54
pycha
Emiliozo 02.06.2012 22:16
ależ muszą smakować
fictor123 15.05.2012 09:00
super
kanu83 16.04.2012 19:36
uwielbiam
Łukasz15 11.03.2012 11:27
smaczne
IKrakowianka 11.01.2012 12:02
pychotka
m1monika 19.10.2011 21:27
super
barbara11561 10.08.2011 18:06
pyszne
anja3107 10.08.2011 12:12
pyszności
piotereq 25.07.2011 12:07
super
Ania67 21.06.2011 13:28
extra
Justyna Jussstiii 25.05.2011 08:52
fajny pomysł
AgaS10 15.05.2011 11:06
smaczne:)
Kuchareczekjeden 14.05.2011 20:23
z koperkiem...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak