Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie kalafiory

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

klafior 1 sztuka
szynka 10 dag
pieczarki 10 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie kalafiory

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy delikatnie w zakwaszonej wodzie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki siekamy i dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w paseczki szynkę i przeciere, doprawiamy. Całość przekładamy do kalafiora i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 15.05.2011 10:44
warto wypróbować, bo zapowiada się pysznie:)
Gabriela7 15.05.2011 09:00
wspaniałe
amorzenek 15.05.2011 08:55
ciekawy przepis
iwa643 15.05.2011 08:42
ciekawe
suzana 14.05.2011 11:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak