Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 szt
kiełbasa drobiowa 500 g
ogórki konserwowe 2 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy do smaku
masło do smaku
sos pieczeniowy
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana czosnkiem

Odciąć wierzch papryki i wydrążyć z nasion. Kiełbasę, cebulę i ogórki pokroić w drobna kostkę. Na masełku dusić przez ok 5 min zmiażdżony ząbek czosnku, kiełbasę, cebulę, ogórki i przecier pomidorowy (ok 2 łyżek). Przygotować sos pieczeniowy wg przepisu. Połowę sosu wlać do nadzienia i ponownie dusić przez ok 5 min na małym ogniu. Osolić do smaku. Gotową masą napełnić papryki i dusić w piekarniku przez min kwadrans w temp. ok 200 stopni. Na wierzchu można posypać startym żółtym serem i ulubionymi ziołami (np. gotową mieszanką do pizzy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzenciak1985 03.10.2013 09:02
pychaaaaaaaaaaa
barbara11561 18.01.2013 14:17
świetna
Krystyna32 28.10.2012 08:33
extra
Katarzyna59 17.10.2012 19:07
smaczna
olkaaa 14.09.2012 10:15
bardzo chętnie zrobię
agnieszka214 02.02.2012 08:00
lubie bardzo
Agnieszka/picola 01.07.2011 20:07
ciekawe
Patrycja33 04.06.2011 09:43
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak