Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos morelowy do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele suszone 20 dkg
rozmaryn
masło 2 łyżki
bulion drobiowy 100 ml
wino białe 50 ml
pieprz
sól
cukier brązowy
sok pomarańczowy 100 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: sos morelowy do mięs

Morele podsmażamy na maśle z rozmarynem i brązowym cukrem,następnie wlewamy bulion białe wino i sok z pomarańczy i doprawiamy pieprzem.Gotujemy 15 min na małym ogniu aż morele będą miękkie.Kilka sztuk odkładamy do dekoracji a resztę miksujemy i przecieramy przez sito żeby uzyskać jednolitą konsystencję sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 25.08.2011 08:39
Ciekawy smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak