Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 szt
majonez 3 łyżki
kukurydza w puszce 0,5 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 szt
czocnek 2 ząbki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa z pieczarkami

Makaron ryżowy gotujemy w lekko osolonej wodzie-al dente.Pieczarki obieramy,myjemy,osuszamy i trzemy na tarce o grubych oczkach.Ząbki czosnku miażdżymy,cebulę kroimy w kostkę.Pieczarki,czosnek,cebulę smażymy na oleju około 5 minut,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Mieszamy makaron,warzywa podsmażone i majonez.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 05.09.2011 14:30
pyszna
Iwona45 13.05.2011 08:13
Ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak