Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie zapiekane z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 szt.
migdały obrane 8 dag
ciasteczka korzenne 5 dag
żółtko jajek 2 szt.
cukier 3 łyżki
masło 1 łyżka
wino białe 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie zapiekane z migdałami

Brzoskwinie sparz, obierz, przekrój i usuń pestki. Migdały upraż w piekarniku, posiekaj, ciasteczka pokrusz. Żółtka utrzyj z cukrem. Połówki brzoskwiń ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszaj migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami, napełnij miejsca po pestkach. Owoce skrop winem, resztę wina wlej na dno naczynia. Piec 30 minut, aż skorupa nadzienia będzie złocista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 27.01.2012 05:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak