Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżowe kluski ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mleko 1 litr
cukier 1/2 szklanki
mąka 5 łyżek
jajko 5
śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: ryżowe kluski ze śliwkami

Mleko zagotować z cukrem i szczyptą soli dodać szczyptę cynamonu. Dodać ryż. Gotować ok. 30 minut. uważać aby nie przywarł do dna. Ostudzić. 3 żółtka i wymieszać z ziemnym ryżem. Dodać mąkę i pianę z białek. Dokładnie wyrobić. Z przygotowanego ciasta wyrobić placuszki. Na środku każdego położyć śliwkę. Zlepić brzegi formując kule. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 04.09.2012 16:19
extra muszę wypróbowac
beata28 04.09.2012 16:19
extra muszę wypróbowac
IlonaAlbertos 12.04.2012 15:59
Zapowiada się bardzo smakowicie.
IlonaAlbertos 12.04.2012 15:59
Zapowiada się bardzo smakowicie.
jerry1 17.02.2012 12:19
musi być smaczne, do wypróbowania:)
bogumiła3 17.09.2010 21:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak