Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa rybna mielona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sprawdzony przepis na dobrze doprawioną mieloną masę rybną, idealną do przygotowania kotletów rybnych.

Składniki:

ryba odgłowiona i wypatroszona 650 gramów
bułka 60 gramów
mleko 100 mililitrów
jaja 2 sztuki
cebula 60 gramów
masło 45 gramów
cukier 15 gramów
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa rybna mielona

Mięso ryby przepuścić przez maszynkę z odciśniętą, uprzednio namoczoną w mleku bułką i podduszoną cebulą.

Do masy dodać żółtka, masło i przyprawy, starannie wyrobić.

Ubić białka i dodać do masy, delikatnie wymieszać.

Tak przygotowaną masę używać do kotletów rybnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak