Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk pieczony faszerowany kaszą i suszonymi owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 1 sz
kasza jęczmienna 3 woreczki
morele suszone 1 op.
orzechy włoskie 5 dkg.
pomidory suszone 5 dkg.
szynka gotowana 10 dkg.
cebula
jajko
tymianek 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: indyk pieczony faszerowany kaszą i suszonymi owocami

kaszę ugotować w/g przepisu na opakowaniu,cebulę,pomidory suszone oraz morele pokroić w kostkę,szynkę w plastry,natkę posiekać,na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę dodać morele,szynkę,pomidory,orzechy i tymianek,wymieszać i usmażyć ok.5min.wszystko wymieszać z wcześniej ugotowaną kaszą dodać jajko i doprwwić do smaku solą i pieprzem,indyka umyć i natrzeć solą i pieprzem po czym nafaszerować wcześniej przygotowanym farszem i spiąć wykałaczką posmarować oliwą i wstawić do piekarnika na 190st. i upiec co jakiś czas zajrzeć i podlać indyka wodą lub wytworzonym tłuszczem podczas pieczenia,jeśli jeszcze będzie mięso niedopieczone a się przyrumieni to zmniejszyć temperaturę lub zawinąć w folię aluminiową,po upieczeniu pokroić mięso w plastry i podawać każdą porcję wytworzonym sosem podczas pieczenia,podawać potawę z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.11.2011 00:40
lubię takie mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak