Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka po krakowsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 4 dkg
śmietana 100 ml
chrzan starty 3 dkg
ketchup 2 dkg
liście sałaty kilka
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
natka pietruszki 2 łyżki
kalafior 15 ugotowany
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka po krakowsku

Migdały przelewamy gorącą wodą obieramy i siekamy.Jajka kroimy na pół układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty,posypujemy migdałami obkładamy rozdrobnionym kalafiorem .Śmietanę mieszamy z chrzanem natką pietruszki solą pieprzem cukrem i sokiem z cytryny i ketchupem.Sosem polewamy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.07.2011 07:35
Ciekawy przepis.
Sylwia88 30.04.2011 21:49
musze sprobowac tego przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak