Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z kopytkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
cebula 1
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
mąka kukurydziana 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
otręby owsiane 4 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
jajko
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa
twaróg 150 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z kopytkami

Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na oliwie wraz z cebulą. Gdy mięso się zarumieni podlewamy je wodą i dusimy około 25 minut. Następnie dodajemy koncentrat i zagęszczamy jogurtem wymieszanym z mąką. Doprawiamy.

Twaróg rozdrabniamy, wbijamy do niego jajko. Otręby pszenne mielimy i dodajemy do twarogu wraz z otrębami owsianymi. Doprawiamy i mieszamy. Łyżką nabieramy porcje z masy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy minutę od wypłynięcia i podajemy razem z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak