Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w cieście piwnym

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 600 g
jaja 2 szt
mąka 1 szklanka
piwo 1/2 szklanki
serek topiony
szczypior
sól, pieprz
majeranek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w cieście piwnym

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 1 cm plastry, cienko rozbić. Każdy kotlet posypać solą, pieprzem i majerankiem. Przygotowujemy ciasto. Jajka rozdzielamy. Szczypiorek myjemy i siekamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka mieszamy z przesianą mąką, dodajemy ubitą pianę, dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy piwo oraz posiekany szczypiorek.
Rozgrzewamy olej na patelni. Każdy plasterek mięsa smarujemy serkiem topionym,następnie zanurzamy w cieście i układamy na patelni. Smażymy z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 16.03.2016 23:45
musi być pycha :))))
atort111
atort111 23.02.2016 14:58
dobre kotlety
ttrytka 23.02.2016 14:57
smaczne mięcho
uqash24 30.10.2012 12:01
brzmi smakowicie :)
goofy9 09.02.2012 22:35
wyglądają smacznie
Małgosia6 30.12.2011 11:56
super
Justa32 29.11.2011 11:14
smaczne
Goya 29.10.2011 12:04
pięknie
MarianM 06.10.2011 23:09
smakowały by mi
Ewa111 08.08.2011 12:00
coś innego niż zwykły schabowy
Margo1 30.04.2011 11:48
zjadło by się
pioge7 25.04.2011 21:09
doskonałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak