Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz z rzepą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 50 dkg
burak 1 szt
ziemniaki 4 szt
rzepa 2 szt
cebula 1 szt
marchewka 1 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
ocet 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
przyprawy korzenne
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz z rzepą

Umyte kości gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu zdejmując tworzącą się pianę.,następnie wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz rzepę i gotujemy na pół miękko.Na 10 min przed końcem gotowania dodajemy ugotowane,obrane i pokrojone w słupki buraki,podsmażoną na smalcu cebulę i marchew oraz przecier pomidorowy,przyprawy i sól.Wszystko gotujemy na małym ogniu.Przed podaniem zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 06.06.2012 06:47
łał pychota!;)
Krystyna32 20.10.2011 08:50
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak