Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w papilotach i trzech sosach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 kawałki
oliwa 1 łyżka
cytryna
zielony sos:
pietruszka pół pęczka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt
kapary 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
musztarda pół łyżeczki
jogurt gęsty
koperek
sos z zielonego groszku:
bazylia 6 gałązek
oliwa 1 łyżka
zielony groszek

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w papilotach i trzech sosach

Filety łososia smarujemy oliwą, spryskujemy sokiem z cytryny i doprawiamy sola i pieprzem. Każdy kawałek zawijamy szczelnie w folię aluminiową. Pieczemy 15-20 minut w 200stopniach.

Składniki każdego z sosów miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 28.11.2013 22:56
dziękuję :)
Klausia 08.11.2013 17:26
piękne zdjęcie :)
dorota20w 01.08.2013 10:27
dziekuję :)
misia53 23.06.2013 14:11
dostojny łosoś wygląda znakomicie
IZABELA29 23.06.2013 09:46
jak wystanie
Sylwia26 04.06.2013 18:09
ślinka leci
dorota20w 14.12.2011 16:59
dziekuję
adam1f 13.12.2011 23:34
dobre
novita23 04.05.2011 12:41
wow super
anocek 18.04.2011 23:16
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak