Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera i pieczarek

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 kilogram
pieczarka 1,5 kilograma
marchew 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 3-4 ząbki
pietruszka 1 sztuka
koperek 1 pęczek
masło roślinne 250 gramów
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
woda 1,5 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera i pieczarek

Cebulę poszatkować i podsmażyć. Seler, marchewkę, pietruszkę i pieczarki zetrzeć na tarce. Starte warzywa przełożyć na patelnię i dusić razem z cebulą. Dodać przyprawę uniwersalną i posiekany koperek. Masę wystudzić. Dodać jajka, bułkę tartą, przyprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Przełożyć do blachy 12x30 i piec przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 22.11.2013 09:35
Musi być pyszny
jeta72 16.07.2013 10:09
smaczna :-)
Krystyna32 22.08.2012 15:05
super
smakoszek 27.10.2011 21:41
ciekawy
IZABELA29 11.09.2011 08:49
fajny taki jarski pasztet
misia53 24.08.2011 14:14
Ciekawe jaki smak mają takie kotleciki...?
Ania67 30.06.2011 08:51
świetny pomysł
ben-ka 24.05.2011 21:56
fajny przepis
FAFIK 10.05.2011 22:07
Ciekawe...ale smacznie brzmi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak