Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z farszem serowo-ziołowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dkg
pieprz
sok z cytryny 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
rozmaryn 2 łyżki
mąka
sól
olej do smażenia
szalotka 1 szt
rokpol 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z farszem serowo-ziołowym

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na kotlety w każdym kotlecie robimy głęboką kieszeń.Kotlety w środku i na zewnątrz oprószamy pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy pod przykryciem do lodówki na 30 min.Robimy farsz ser rozgniatamy widelcem ,cebulę i czosnek drobno siekamy .Ser mieszamy z cebulą,czosnkiem i ziołami.Przygotowanym farszem napełniamy kieszenie i spinamy wykałaczkami.Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron,następnie solimy podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem kilka minut aż ser w środku się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 04.07.2011 07:27
Pyszny jest taki kotlet.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak