Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z piersi kurczaka.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi z kurczaka {filet} 0,5 kg
ser żółty 20 dag
pieczarki 20 dag
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z piersi kurczaka.

Piersi z kurczaka drobno pokroić.Ser i pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko połączyć,dodać jajka,doprawić do smaku.Dodać mąkę.Jakby masa była za wilgotna można dodać trochę tartej bułki.Formować klopsy,obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.10.2011 20:19
super przepis, muszę zrobic
Natalia40 21.08.2011 20:13
świetne
Elżbieta17 16.07.2011 11:10
mniam, mniam...
Ania67 01.07.2011 11:28
pycha
magical66 12.05.2011 22:45
szkoda, że nie ma zdjęcia...
novita23 13.04.2011 12:36
pyszności
Krystyna32 13.04.2011 02:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak