Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy pod serową kołderką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 6 dużych
cebula 1
ser żółty
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
kotlety schabowe 1 szt.
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy pod serową kołderką

Pieczarki i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Całość wsypujemy na olej rozgrzany na patelni. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i pieprzem ziołowym, mieszamy i dusimy. W tym czasie kotlet schabowy rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Następnie obtaczamy w rozklekotanym jajku i bułce tartej, po czym kładziemy na rozgrzany olej obok gotowego farszu. Gdy kotlet będzie rumiany z obu stron na wierzch kładziemy grubą warstwę farszu, na którym kładziemy plasterki żółtego sera. Czekamy, aż ser się roztopi i wtedy przekładamy gotowe kotlety na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 25.10.2011 23:43
pyszne
accee 23.04.2011 22:55
Najs
accee 23.04.2011 22:55
Mniam
MAR3STA 10.04.2011 22:44
mniam mięsko;)
Misiek1 09.04.2011 13:24
Super!
Emilia22 08.04.2011 15:16
jak apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak