Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka miodowo-musztardowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4
miód prawdziwy 125ml
musztarda dijon 4 łyżki
Musztarda francuska Prymat 4 łyzki
ocet winny 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka miodowo-musztardowe

Ostrym nożem zrobić parę nakłuć . Włożyć je do dużego niemetalowego naczynia. Wymieszać wszystkie składniki , doprawić solą i pieprzem.Udka dokładnie wysmarować składnikami , najlepiej powyciskać dłońmi. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik (program środkowy), do 220 stopni. Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Ja podłam z ziemniaczkami posypane z koperkiem i suróweczką z białej kapustki :-)

SMACZNEGO :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2012 17:47
Rarytas dla mięsożerców.
PaniMISIOWA 26.05.2011 19:10
pysznie wyglądają
caroline1983 14.04.2011 21:51
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak