Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z czerstwego chleba

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
cebula 1 szt
jajko 1 szt
kiełbasa kilka plasterków
przyprawy do smaku
pieczywo czerstwe kilka kromek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z czerstwego chleba

Kromki pieczywa zalej mlekiem, tak aby pieczywo było lekko nasączone.Cebulę pokrój i razem z kawałkami kiełbasy podsmaż na patelni na złoty kolor. Jajko rozbij i roztrzep. Do naczynia żaroodpornego włóż nasączone pieczywo. Dodaj podsmażoną kiełbasę z cebulą i ewentualnie inne składniki (pomidor, pieczarki, mięso). Całość zalej jajkiem i przypraw. Zapiekaj 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 23.11.2011 19:20
pomysłowe
jolaxa1 31.10.2011 17:14
super
angelika14 08.10.2011 12:52
bardzo apetyczny przepisik
buksiak12 07.09.2010 11:23
ciekawe danie
buksiak12 07.09.2010 11:23
ciekawe danie
Dorota71 07.09.2010 10:41
muszę wypróbować
Dorota71 07.09.2010 10:41
muszę wypróbować
Emilia22 07.09.2010 09:36
fajny przepis
Emilia22 07.09.2010 09:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak