Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie zawijane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 150 g
zer zółty 30 g
ogórek 50 g
cebula 20 g
majonez 20 g
szczypiorek 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie zawijane

Śledzie po wymoczeniu, oczyścić, przekroić wzdłuż na połówki. Pokroić ser i ogórka w paski, cebulę w półksiężyce. Na wewnętrznej stronie każdej połówki śledzia położyć pasek sera i ogórka oraz plaster cebuli. Połówki zawijać ciasno i spinać wykałaczkami. Ułożyć na półmisku i zalać majonezem ze szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 12.04.2011 15:34
dobry śledzik nie jest zły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak