Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ognista zupa z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
kminek 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
śmietanka 1 szklanka
oregano 1 łyżeczka
kurkuma 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ognista zupa z buraków

Buraki obieramy i ścieramy na tarce,w rondelku rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej drobno pokrojoną cebulę i czosnek na złoty kolor,dodajemy kminek,kurkumę i oregano i chwilę smażymy mieszając po czym wlewamy 4 szklanki przegotowanej wody i doprowadzamy do wrzenia,wrzucamy buraki i gotujemy 25 min.Gdy lekko przestygną miksujemy z solą i pieprzem,wlewamy do rondelka mocno podgrzewamy i doprawiamy śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2011 08:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak