Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki 600 g
pieczarki 150 g
cebula 2 szt
majeranek
chili szczypta
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 0,5 łyżeczki
śmietana 200 ml
sól
bulion 5-6 łyżek
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki z pieczarkami w śmietanie

Nerki oczyścić dokładnie z białych żyłek w środku, długo płukać pod bieżącą wodą.
Zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Nerki ponownie wypłukać. Zalać czystą wodą i zagotować, odlać wodę i jeszcze raz zagotować kilka minut.
Wodę z pianą odlać, nerki przepłukać, garnek umyć, zalać ponownie czystą wodą i ugotować, ok 30 min z listkiem laurowym.
Pieczarki i cebulę pokroić niezbyt drobno przysmażyć na oleju i dodać pokrojone na plasterki nerki i przyprawy.
Smażyć ok 15 min podlać bulionem, odparować i na koniec dodać śmietanę, wymieszać i chwilkę potrzymać jeszcze na ogniu.
podawać z pieczywem i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 31.05.2012 20:42
Cynaderki ,hmmm,wspomnienie lat dziecinnych.Zdarzało się,że były mocno pikantne
Betka 27.04.2012 11:29
super! Podoba mi się;))
Margo1 29.07.2011 14:06
cynaderki ostatnio jadłam jak chodziłam do szkoły, koniecznie muszę zrobić
marcia71 25.05.2011 09:51
i dobrze4 smakuje
artur7 22.05.2011 12:53
smaczne
artur7 22.05.2011 12:53
smaczne
marcia71 17.04.2011 01:03
ładnie wygladają
Gosia40 07.04.2011 10:39
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak