Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod Waniliowym Welonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 duze
mleko szlanka
cukru 2 łyżki
żółtko jajek
mąki ziemniaczanej łyżeczka
rodzynków łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod Waniliowym Welonem

Jabłka umyć, wytrzeć. Wydrążyć gniazda nasienne. W otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Żółtko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, po czym zalać wrzącym mlekiem. Podgrzewać aż sos zgęstnieje. Sosem zalać jabłka 5 minut przed końcem pieczenia. Posypać umytymi i osaczonymi rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 02.09.2011 23:10
nazwa inspirująca :)
Misiabe 18.07.2011 17:37
Pycha
Misiabe 18.07.2011 17:37
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak